Un ceas potrivit, la timpul potrivit…

Păși în camera de bal, șovăielnică și copleșită de strălucirea din jur, de forfota discretă și de aristoctația care plutea în aer. Ca într-o poveste cu prințese! N-o să stea mult. Doar cât să vadă această parte nevăzută a lumii, intangibilă pentru ea. Și dacă invitația ajunsese din greșală în poșta ei, nu era vina ei. O să o șteargă înainte de a-și da cineva seama că ea… nu e ea. Trebuise să găsească o rochie de seară. Bine că sora sa lucra la un magazin cu haine de lux. Cu eticheta bine ascunsă înăuntrul rochiei, cu poșetuța plic bine strânsă în mâini și cu inima cât un purice, înaintă. Încotro s-o apuce? Cum se face? E vre-un protocol? Salvarea îi veni când zări masa cu coctailuri și gustări. Perfect. O să se învârtă pe acolo, părând că face ceva, și așa îi va putea privi în liniște, neobservată, simițindu-se și ea o părticică din acea societate aleasă.

Luă o mică farfurioară, și începu să se plimbe ușor în jurul mesei, părând atentă la ce era acolo, dar trăgând cu coada ochiului la lumea din jur.

-Bună.auzi în spatele ei.

Parcă i-ar fi dat cu ceva în cap. Pirueta pe care o făcu întorcându-se să vadă cine o reperase, ar fi fost demnă de o dansatoare de salsa, dacă nu ar fi fost la un pas să provoace un dezastru. Farfurioara îi zbură din mână (bine că nu era nimic pe ea), poșeta trecu razant pe lângă două pahare aproape dărâmându-le, iar corpul hotărî să se lase tot pe piciorul stâng și pe tocul cui (era prea cui, și îi spusese soră-si) pentru a se răsuci. Evident că echilibrul o părăsi și simți că pornește nu prea elegent spre podea. Simți că își pierde firea și în acea secundă vizualiză tot circul ce avea să fie. Ar fi venit repede cât mai mulți să vadă ce s-a întâmplat, și ar fi fost umilită când s-ar fi constatat că de fapt nimeni nu o cunoaște, și a ajuns acolo…

Maurice_Lacroix_Calendrier_Retro_Steel1_1

Un braț îi cuprinse mijlocul și îi opri căderea. Văzu ca prin vis o manșetă albă, un ceas de mână, degetele îngrijite și ferme. Brațul o ridică fără efort și o puse înapoi în echilibru. Și avu, pentru doar o clipă, tendința de a o trage ușor spre el, pentru a o sprijini sau… Gata! Asta a fost! Nu mai vedea, nu mai auzea, o tăie la fugă spre ieșire. Ce proastă fusese! Ce idioată! Era să se facă de râs în cel mai grotesc mod. Nu că ar fi cunoscut-o cineva, dar pentru egoul unei femei, să cazi ca o bleagă în mijlocul unei mulțimi, nu e cel mai flatant lucru. Nici nu mai putea gândi. Urcă la volan și parcă intră pe pilot automat. Nu mai vedea, nu mai auzea, totul era reflex și mecanic. Doar simțea. Un braț în jurul taliei. Și avea ceas. Era un ceas Maurice Lacroix Calendrier Retro Steel1.

Hei! Stoop, stop, stop! Povestitoareo, de unde ai mai scos-o? De unde ar fi știut ea cea cu eticheta ascunsă în rochie, exact ce ceas de lux este?! Vezi că e cam trasă de păr!

Se apropia de magazinul de ceasuri unde lucra. Un ceas ca ăsta vînduse ieri. Ieri. Gândește-te! Era un domn elegant, ca și ceasul, bineînțeles. Îl studiase îndelung. Era mecanic? Avea curea de piele? Oțel inoxidabil? Certificat de autenticitate? Geam cristal safir? Da, da, da. Dar vocea… Vocea era aceeași? Adu-ți aminte! Parcă… parcă da, nu știa, nu era sigură… nu mai știa nimic. Oricum, la ce bun? Ce importanță are? Era un domn care nu lăsase o femeie să se facă de râs. Și gata. Și în primul rând, nu era locul ei acolo, în locul ei trebuia să fie altcineva, care nu ar fi făcut piruete, și ar fi fost șarmantă și diafană ca o păpădie. Noapte bună. A doua zi de dminieață, când era mai concentrată să deschidă magazinul, cu paharul de cafea în dinți, poșeta între picioare și cu amândouă mâinile trăgând de nenorocitul de lacăt, în raza vizuală îi intră un braț bărbătesc, cu un ceas super elegant la încheietură (Maurice Lacroix Calendrier Retro Steel1), și cu un buchețel delicat de mărgăritar. Pirueta pe care o făcu întorcându-se să vadă cine era EL, ar fi fost demnă de o dansatoare de salsa…

Advertisements

4 responses to “Un ceas potrivit, la timpul potrivit…

  1. Foarte frumoasa povestea..:)

  2. Draga,
    Iti urez mult succes si sa pui mana pe marele premiu.

  3. Foarte frumos articol, se pare ca norocul nu a tinut cu tine dar personal, meritai marele premium. Succese mai departe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s