Căței frumoooși!

Chiar acum, privesc la televizor, un documentar extraordinar despre câinii malamute. Undeva în Harghita, doi iubitori de câini, cresc malamute și participă la concursuri de frumusețe, și… la concursuri de tras la sanie! Ce frumoși sunt! Cu ochii lor inteligenți, cu blana, pufoasă și frumoasă! Malamutul are ceva în plus față de Husky. Sunt mai masivi, emană forță, pe lângă inteligență. Par de jucărie, pufoși așa, dar priviți mai atent, au lăbuța cât jumătate din palma unui bărbat, iar capul lor e de două ori mai mare ca al unui om.

Malamute

Ani, Apașu, Chief, Jimmy, Riky, Gino, și încă alți 4, pornesc la alergat prin zăpadă! Câtă veselie emană… Își leagănă cozile în sus, zăpăciți, chicotind în limba lor, încordând corzile hamurilor.

Într-un peisaj de poveste, printre brazi, din sanie, de lângă sanie, se filmează. Și ei aleargă, aleargă, veseli și jucăuși, și foarte bine intreținuți.

Crescătorul se consideră mai bogat decât un miliardar. Deși întreținerea acestora nu e treabă chiar ușoară și nici ieftină, pentru că un câine de 50-70 de kilograme, are nevoie de carne. Printre îndemnuri și laude, povestește despre câinii lui dragi, alintați de altfel, “pupăcioși”, dar care sunt totuși destul de disciplinați și ascultători. Îi privesc și nu îmi vine să cred că avem și noi în țară asemenea frumuseți de câini, și oameni devotați care să îi crească și să îi iubească.

Natură și aventură se numește emisiunea. Dan Păvăloiul este omul din fața camerei. Urmăriți-i și vă vor duce în locuri de suflet.

Advertisements

One response to “Căței frumoooși!

  1. Intradevar, sunt foarte frumosi..Si Bobita nu? Bine, in articolul tau este vorba de caini din alta rasa, care intradevar sunt deosebiti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s